“L’important és no deixar de
fer-se preguntes”
ARTÍCLES ANTERIORS
Article Allen
Article Coaching
Article Innovació
10/10/2014
SUPERAR EL BLOQUEIG EMOCIONAL AMB COACHING
El bloqueig emocional és una resposta natural i
instintiva que es manifesta com si fos una barrera o
cuirassa que ens posem nosaltres mateixos.
	
Per què ens cal aquesta mena de barrera o cuirassa?
Perquè sentim la necessitat de protegir-nos davant de situacions o esdeveniments que pensem que ens poden fer mal. Activem aquest mecanisme de protecció mentre el nostre interior cerca la manera de comprendre la situació, intenta donar-li sentit o mira d’agafar forces per enfrontar-s’hi.


	
Si mentre dura el bloqueig som capaços de comprendre, donar sentit i agafar forces, la cuirassa que ens hem posat desparareixerà i ens podrem adaptar a la realitat de la situació. Ens desbloquejarem. Però... i si això no passa?


	
Hi ha casos en què el bloqueig no desapareix i es torna altament perillós perquè trenca la connexió amb els nostres veritables sentiments i envaeix altres àmbits de la nostra vida. Si bloqueig es generalitza es converteix en una important a amenaça per a la felicitat i el desenvolupament de la persona.


	
Qui pateix un bloqueig no es pot concentrar amb facilitat i això provoca que el seu rendiment i la seva efectivitat es vegin molt afectats. Les persones que s’amaguen darrera cuirasses emocionals no es mostren tal com són i sempre es troben desconnectades i incompreses; a més a més, sovint cauen en pensaments distorsionats i allunyats de la realitat a causa de la por, la inseguretat i la inferioritat que senten. Com podem derribar aquest mur que suposa el bloqueig? Com podem ajudar a desfer la cuirassa?


	
El treball amb un coach pot ajudar-nos ja que ens permetrà treballar el pensament positiu i els canvis de perspectiva. D’aquesta manera les distorsions del pensament aniran encaixant amb la realitat i augmentarem l’autoestima, la confiança i la capacitat per poder passar a l’acció sense por a les conseqüències.


	
Un coach crearà un un clima de comunicació on les emocions es puguin expressar amb confiança per després poder-les gestionar i poder fixar objectius realistes, avaluables, assolibles que evitin les frustracions innecessàries.


	
Us recomano la lectura de "El caballero de la armadura oxidada", un conte per a petites grans persones.
coaching